Brexit and Aviation – Post-Brexit Options for the Aviation Industry - Klenka, Michal
Právny rámec a technická regulácia: súčasné regulačné prostredie uplatniteľné na prevádzkovateľov leteckej dopravy a potenciálny vplyv Brexitu na týchto prevádzkovateľov. Po-brexitové možnosti pre Spojené kráľovstvo: 1. zachovať status quo, 2. pripojiť sa k Európskemu hospodárskemu priestoru, 3. vyjednať bilaterálnu dohodu o leteckej doprave medzi Spojeným kráľovstvom a EÚ podľa švajčiarskeho modelu, 4. Spoločný európsky vzdušný priestor (ECAA), 5. vyjednať novú dohodu o leteckých službách s EÚ alebo jednotlivými členskými štátmi, 6. možnosť bez dohody.