Diskriminácia podľa veku - Petríková, Lucia
Rámcová smernica (Smernica Rady 2000/78/ES z 27.11.2000), ktorá ustanovuje všeobecný rámec pre rovnaké zaobchádzanie v zamestnaní a povolaní. Maximálne vekové hranice v súčasnosti zákonom ustanovené pre učiteľov vysokých škôl, pilotov, sudcov a ďalšie pracovné kategórie. Kritériá na výber zamestnancov a rovnosť príležitostí pre všetkých občanov. Odôvodnené rozdiely v zaobchádzaní z dôvodu veku. Odmeňovanie zamestnancov podľa veku. Prípustnosť rozdielneho zaobchádzania v závislosti od doby trvania pracovného pomeru.