Motivácia zamestnancov v súlade s európskými štandardmi - Bartl, Jaroslav
Rozšírením schengenského priestoru dochádza k podstatnému rastu konkurencie medzi medzi firmami a organizáciami v integrovanej Európe. Vysporiadať sa s týmito tlakmi sa dá budovaním motivujúcej organizácie. Je treba odbúrať najčastejšie nedostatky v riadení firmy , vytvoriť model motivačnej organizácie a aktualizovať úlohy personálneho manažmentu.