How FDI Impacted Slovak Economic Development and Future Outcomes - Pechersky, Alexander, 1988-
Priame zahraničné investície (PZI) ako hnacia sila hospodárskej prosperity krajiny. Analýza skutočného vplyvu a nepriamych negatívnych výsledkov v Slovenskej republike od roku 2004. Stratégie pri riadení priamych zahraničných investícií a zvyšovaní ich toku. Podpora stratégie na zmiernenie účinkov negatívnej obchodnej bilancie a migrácie vysoko kvalifikovaných odborníkov z krajiny.