Podpora zavedenia dane z finančných transakcií zo strany členských štátov - Feranecová, Adela, 1986-
Európska komisia v roku 2011 schválila smernicu Rady EÚ podľa ktorej by daň z finančných transakcií mala platiť pre finančné inštitúcie so sídlom na území členských štátov EÚ. Daň z finančných transakcií má potenciál získať finančné zdroje do rozpočtov ale aj potláčať krátkodobé špekulatívne obchody a predchádzať systémovým rizikám. Podpora zavedenia dane z finančných transakcií zo strany členských štátov EÚ. Argumenty proti zavedeniu dane z finančných transakcií.