Vykonávanie daňovej kontroly ako nástroj na odhalenie daňových únikov - Olexová, Cecília, 1976-
Daňová kontrola plní viaceré funkcie, pretože jej cieľom je zistenie skutkového stavu veci, ako aj porovnanie zisteného stavu u daňového subjektu so stavom, ktorý určujú relevantné daňovo-právne normy. Okrem poznávacej a komparatívnej funkcie plní daňová kontrola aj dôležitú preventívnu funkciu, čím spolu s inými faktormi podporuje dobrovoľné plnenie daňových povinností daňovými subjektmi. Vybrané ukazovatele v oblasti daňovej kontroly za rok 2017. Inovácie v oblasti daňovej kontroly.