Konkurencieschopnosť krajín Vyšehradskej štvorky a ich porovnanie - Kalusová, Lenka, 1987-
Vymedzenie pojmu konkurencieschopnosť. Komparácia konkurencieschopnosti krajín Vyšehradskej štvorky. Porovnanie postavenia krajín v rebríčku globálnej konkurencieschopnosti (2009-2017). Hodnotené piliere v rebríčku konkurencieschopnosti krajín V4. Pozícia krajín v rebríčku podľa jednotlivých častí inovačného piliera (2017). Pozícia krajín v rebríčku podľa jednotlivých častí piliera finančného trhu (2017). Bariéry obmedzujúce konkurencieschopnosť krajín Vyšehradskej skupiny.