Migrácia ako významný bezpečnostný faktor politickej stability európskych štátov - Ganoczy, Štefan
Vývoj migrácie v priebehu 19., 20. a na počiatku 21.storočia. Kam a prečo migranti utekajú. Súčasný stav migrácie, jeho príčiny, súvislosti a dôsledky. Vplyv migrácie na politickú stabilitu európskych štátov.