Comparative Analysis of the Process for Compliance with the European Charter of Local Self-government in the Czech Republic, Hungary and Slovakia - with Special Emphasis on Economic Conditions and Hungarian Atypical Features - Lentner, Csaba
Analýza právnej a finančnej dynamiky samospráv štátov Vyšehradskej skupiny: Česka, Maďarska a Slovenska. Skúmanie plnenia Európskej charty miestnych samospráv, finančnej nezávislosti a prevádzkových prvkov. Skúmanie právomocí a stupňa finančnej nezávislosti samospráv. Porovnávanie finančných aspektov samospráv a skúmanie dodržiavania hlavných fiškálnych pravidiel.