Parametric Families for the Lorenz Curve: an Analysis of Income Distribution in European Countries - Lando, Tommaso
Snaha o redukciu nerovnosti v príjmoch a životných podmienkach v členských štátoch Európskej únie. Porovnanie rozdielnych parametrických modelov Lorenzovej krivky s empirickou analýzou rozdelenia príjmov 26 európskych krajín v roku 2017. Porovnanie monoparametrických a multiparametrických modelov spracovania dát k problematike.