Zákonné sociálne a zdravotné poistenie v roku 2019 - Pakšiová, Renáta, 1974-
Verejné zdravotné poistenie a zákonné sociálne poistenie má charakter povinného poistenia fyzických osôb a je upravované právnymi normami SR. Od 1.1.2019 došlo k zmenám v limitoch vymeriavacích základov na sociálne a zdravotné poistenie, čo pre podnikateľa znamená, že sa jeho mesačné náklady spojené s odvodmi zvyšujú. Výška odvodov v roku 2019 pre SZČO.