Continuing of Industrial Revolution at the Territory of Recent Slovakia - Šeminský, Jaroslav
Popis vývoja druhej priemyselnej revolúcie na území dnešného Slovenska na prelome 19. a 20. storočia. Cieľavedomá industrializačná politika vtedajšieho Uhorska. Rozvoj inžinierstva, baníctva, chemického priemyslu, výroby papiera, textilu a elektriny. Presun priemyslu na územie dnešného Maďarska po prvej svetovej vojne.