Verbálne schopnosti v kontexte užívania digitálnych hier - Hubináková, Henrieta
Príspevok sa zaoberá novým médiom – digitálnymi hrami, v kontexte verbálnych schopností. Ako výskumný nástroj slúžil dotazník vlastnej konštrukcie zisťujúci hráčske zvyky a ďalšie aspekty a subtest - Hľadanie spoločných znakov z Testu analýzy inteligencie – ISA – S. Vzorku tvorilo 76 participantov vo veku 18-25 rokov, s ukončeným stredoškolským vzdelaním, v súčasnosti študujúcich na univerzite. Hlavným cieľom príspevku je porovnať oblasť verbálnych schopností užívateľov a neužívateľov digitálnych hier, pričom parciálne ciele sú zistiť mieru hráčskej kvantity a zistiť hracie zvyky u vybranej vzorky.