Swot analýza - využitie pri riešení nezamestnanosti absolventov stredných škôl - Borová, Marie
Nezamestnanosť mladej generácie je aktuálnym problémom nielen Slovenskej republiky, ale aj celej Európskej únie. Prejavuje sa ako jeden z najzávažnejších ekonomických problémov, ktorý zasahuje takmer do všetkých stránok života nezamestnaného jednotlivca, ale aj jeho blízkych. Najviac ohrozenou skupinou na trhu práce je nezamestnaná mladá generácia, ktorá ukončila vzdelanie a hľadá si svoje prvé zamestnanie. Cieľom príspevku je poukázať na potrebu využitia SWOT analýzy ako nástroja plánovania vlastnej stratégie získania zamestnania.