Posledná známa daňová povinnosť a platenie preddavkov na daň z príjmov FO v roku 2019 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Povinnosť daňovníka fyzickej osoby platiť preddavky na daň v preddavkovom období sa odvíja od výšky poslednej známej daňovej povinnosti. Podľa § 34 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. sú fyzické osoby s príjmamipodľa § 6 ZDP povinné platiť preddavky na daň z príjmov FO v preddavkovom období, ak ich posledná známa daňová povinnosťpresiahla 2 500 €. Ilustračné príklady.