Komisionálny predaj z aspektu dane z pridanej hodnoty a účtovníctva - Gášpárová, Eva
Komisionálny predaj je špeciálny zmluvný vzťah medzi dvoma obchodnými partnermi, s cieľom predať tovar alebo službu tretej osobe. Komisionálny predaj sa uskutočňuje na základe komisionárskej zmluvy podľa § 577 až § 590 zákona č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v z. n. p.