Oběhové hospodářství a zdraví - Zimová, Magdaléna
Európska komisia v roku 2015 zverejnila ambiciózny balíček, týkajúci sa obehového hospodárstva, jeho cieľom je stimulovať prechod k obehovému hospodárstvu, podporiť globálnu konkurencieschopnosť a udržateľný hospodársky rast. Navrhnuté opatrenia majú prispieť k uzatvoreniu životného cyklu výrobkov prostredníctvom väčšej miery recyklácie a opätovného využívania a zahrňovať celý životný cyklus od dizajnu výrobku, výroby a spotreby až po nakladanie s odpadmi a trh s druhotnými surovinami. Ku kľúčovým opatreniam patria: opatrenie pre obmedzenie potravinového odpadu, vytváranie noriem kvality druhotných surovín, opatrenie pracovného plánu pre ekodizajn, revidované nariadenie o hnojivách, stratégia pre plasty v obehovom hospodárstve.