Čistírenství a zemědělství ve světle cirkulární ekonomiky - Vrána, Michael
Medzinárodný projekt Circular Agronomics je zameraný na udržateľný cirkulárny kolobeh uhlíka (C), dusíka (N) a fosforu (P) v poľnohospodárskom a potravinárskom sektore. Prvou fázou je analýza tokov týchto makroprvkov, druhou fázou je realizácia navrhnutých riešení vedúcich k uzatvoreniu cyklov C, N, a P v poľnohospodárstve a potravinárstve. Výsledkom bude efektívnejšie využívanie zdrojov, ich znovuvyužitie a znovuzískanie, čo súčasne rieši environmentálne výzvy ako sú skleníkové plyny, emisie amoniaku a dusičnanov a eutrofizáciu vôd. ASIO v projekte demonštruje jednu prípadovú štúdiu na túto problematiku a zároveň vyvíja a prináša technologické prvky do cirkulárnej ekonomiky v rámci tohto projektu.