Vliv ekonomické vyspělosti dané země na výrobu a spotřebu energie z obnovitelných zdrojů - Sedlák, Jiří
Zameranie na energetický mix v jednotlivých krajinách v rámci európskeho priestoru. Predmet skúmania je nielen aktuálny stav v súvislosti s využitím obnoviteľných zdrojov energie, ale i pohľad do minulosti a predpovede ďalšieho vývoja v kontexte prechodu od konvenčnej energetiky k tzv. zelenej elektrine. Zisťovanie pomocou regresnej analýzy, akým spôsobom ekonomické faktory ako HDP, nezamestnanosť a inflácia, ovplyvňujú produkciu a spotrebu obnoviteľných zdrojov energie.