Inflation in the V4 Countries - Novák, Marcel, 1979-
Zameranie na cenový vývoj v krajinách V4 a analýza dopadov a dôsledkov inflačného a deflačného vývoja na rozličný ekonomický subjekt. Komparatívna analýza cenového vývoja v krajinách V4 potvrdzuje rozličný vývoj cien. Prchavosť komponentov HICP ako aj zmena v metodológii ohlasovania inflácie Štatistickému úradu na Slovensku je jeden z dôvodov na fluktuáciu cien.