Nepriamo merané služby finančného sprostredkovania (FISIM) v rámci systému národných účtov ESA 2010 - Staríčková, Zuzana
Pokračovanie príspevku z predchádzajúceho čísla. Služby finančného sprostredkovania (FISIM) predstavujú proces, pri ktorom finančná inštitúcia, napríklad banka, prijíma vklady od jednotiek, ktoré chcú získať z finančných prostriedkov úrok, a požičiava ich jednotkám, ktorých vlastné zdroje nie sú dostatočné na uspokojenie ich potrieb. Analýza nepriamo meraných služieb finančného sprostredkovania a vplyv ich alokácie podľa použitia na hlavné agregáty.