Determinants of Intra-European Union International Migration - Novák, Marcel, 1979-
Identifikácia determinantov migrácie medzinárodnej pracovnej sily medzi členskými krajinami Európskej únie v podmienkach globalizácie a znalostnej ekonomiky; výsledky ekonometrických analýz, predstavenie niekoľkých inovatívnych premenných. Aktuálny stav znalostí o migračných determinantoch: interná (interregionálna) migrácia, medzinárodná migrácia, migrácia v rámci väčšej ekonomickej entity.