Postavenie Nitrianskeho samosprávneho kraja z pohľadu objektívnej chudoby - Krajmerová, Nadežda
Analýza rozmanitých pomerov v okresoch Nitrianskeho samosprávneho kraja, na základe ekonomických indikátorov (dlhodobá nezamestnanosť, miera evidovanej nezamestnanosti, miera ekonomickej aktivity, podnikanie a intenzita obnovy bytov), sociálnych indikátorov (rómske etnikum, nízka úroveň vzdelania) a demografických indikátorov (živorodosť, úmrtnosť a priemerný vek). Analýza úrovne chudoby v kraji.