Hrozí nám budúcnosť bez práce? - Vitáloš, Matej, 1993-
Pohľad na podiel pracovnej sily, ktorá bude v najbližších desaťročiach významne zasiahnutá technologickým pokrokom. Podiel pracovných miest s vysokým rizikom automatizácie. Podiel pracovných miest s vysokým rizikom ich zániku v dôsledku automatizácie alebo s vysokým rizikom významnej zmeny v štruktúre činností vykonávaných v rámci týchto povolaní .