Motivácia a postoj dospelých ku vzdelávaniu na Slovensku – dynamická výzva digitálneho sveta - Tamášová, Viola
Celoživotné vzdelávanie alebo celoživotné učenie. Informačný systém ďalšieho vzdelávania. Faktory ovplyvňujúce vzdelávanie dospelých. Celoživotné vzdelávanie v Európskej únii. Medzinárodné hodnotenie kompetencií dospelých - PIAAC. Výskum PIAAC, ktorý hodnotil vedomosti dospelých od 16 rokov, ich čitateľskú a matematickú gramotnosť a schopnosť riešiť problematiku v technologicky vyspelom systéme. Celoživotné vzdelávanie na Slovensku - výsledky prieskumu.