Administratívnoprávne dôsledky ústavnoprávnej ochrany vôd - Jakab, Radomír
Slovenská republika sa rozhodla chrániť vodné zdroje na jej území formou zákazu prepravy vody cez hranice Slovenskej republiky, pričom daný zákaz bol inkorporovaný do čl. 4 ods. 2 Ústavy SR. Následne táto ústavná norma bola bližšie upravená v podobe zákona, konkrétne zmeny zákona o vodách, t.j. v administratívnoprávnom predpise. Analýza a posúdenie spôsobu, ako aj dôsledky úpravy ústavného zákazu prepravy vôd cez hranice štátu v administratívnoprávnych normách.