Impact of Agricultural Protection on Agricultural Growth in Nigeria: Political Economy Perspective (1980-2016) - Omeje, Ejiofor Emmanuel
Skúmanie vplyvu ochrany poľnohospodárstva a ďalších makroekonomických premenných na rast poľnohospodárstva v Nigérii od roku 1980 do roku 2016. Špecifickými cieľmi boli: odhadnúť úroveň ochrany poľnohospodárstva v Nigérii, určiť účinky ochrany poľnohospodárstva na poľnohospodársky rast a analyzovať príčinnú súvislosť medzi ochranou poľnohospodárstva a poľnohospodárskym rastom v Nigérii. Jedným z hlavných odporúčaní je, že vláda by mala prehodnotiť svoje politické nástroje, programy a projekty s cieľom zabezpečiť zvýšenie poľnohospodárskeho rastu.