ISDS Regimes and Democratic Practice: Creating Conflict of Interests between Governments, Investors and Local Populations - Karas, Martin, 1991-
Spoločné úsilie investorov a vlád zlepšovať transparentnosť konania a odstrániť nezrovnalosti práv štátnej regulácie. Uplatnenie "akčného"prístupu s cieľom zanalyzovať úlohu, ktorú zohrávajú režimy ISDS pri zhoršovaní konfliktov medzi miestnym obyvateľstvom, zahraničnými investormi a vládami. Dopady režimov v praxi.