Text, Textkompetenz, Textgestaltung - Adamcová, Lívia
Jednou z najdôležitejších kompetencií vo výučbe cudzích jazykov je textová kompetencia, ktorá sa v posledných rokoch stala predmetom záujmu lingvistov. Problém prijímania a tvorby textu v procese učenia je úzko prepojený. Predpokladom pre textový dizajn je písomná spôsobilosť v nemčine, ktorá súvisí so štýlom a štylistickými prostriedkami. Základné otázky textovej lingvistiky vo výučbe cudzích jazykov.