12. století v německých reáliích a osobnost císaře Fridricha Barbarossy - Maier, Tomas, 1965-
Krátky exkurz do dejín Románsko-nemeckej ríše. Kráľ Konrád III. (1138-1152). Cisár Fridrich I. Barbarossa (1152-1191). Cisár Heinrich VI. (1190-1197).