ETA v dejinách a umení - Tužinská, Sofia, 1973-
Dopad činnosti organizácie ETA na baskickú spoločnosť v umení - kinematografii, literatúre, divadle. Pohľad na problematiku v diele spisovateľa Fernanda Aramburu. Poukázanie na vyrovnávanie sa spoločnosti s touto tématikou až do súčasnosti.