Typografické symboly ako spôsob abreviácie v elektronickej komunikácii v anglickom jazyku - Maierová, Eva, 1965-
Elektronická komunikácia sa vyznačuje viacerými špecifickými znakmi v rôznych jazykových rovinách, medzi ktorými vystupuje do popredia ortografická a lexikálna rovina, kde sa používajú viaceré spôsoby skracovania podmienené o uplatnenie princípu hospodárnosti v jazyku, ale tiež kreativitou používateľov a hrou s jazykom. Využívanie typografických symbolov v elektronickej komunikácii v anglickom jazyku.