Kontroly zaměstnanců v průběhu dočasné pracovní neschopnosti - Valentová, Klára
Z dôvodu povinnosti poskytovať zamestnancom náhradu mzdy počas dočasnej pracovnej neschopnosti zákonník práce umožňuje zamestnávateľom kontrolovať, či ich zamestnanci dodržujú režim dočasnej pracovnej neschopnosti. Osoba vykonávajúca kontrolu musí rešpektovať práva zamestnanca, ktoré vyplývajú z Ústavy ČR. V prípade porušenia režimu dočasnej pracovnej neschopnosti kontrolujúca osoba vyhotoví písomný záznam. Zamestnávateľ s ohľadom na závažnosť porušenia povinností môže znížiť či neposkytnúť náhradu mzdy.