Mobilita a flexibilita pracovnej sily v kontexte vývoja na trhu práce - Martincová, Marta, 1955-
Flexibilita a mobilita pracovnej sily. Presun ťažiska tvorby nových pracovných miest od parciálnych profesií smerom k prierezovým a systémovým profesiám. Vládna podpora podnikateľskej aktivity zameraná predovšetkým na veľké firmy. Malé firmy, ktoré majú kľúčový význam pre formovanie zamestnanosti hlavne v regiónoch, vo väčšine prípadov ponechané samé na seba. Disparity v rámci malých regiónov medzi potrebou a zdrojmi pracovných síl. Vysoká regionálna diferenciácia nezamestnanosti. Miera evidovanej nezamestnanosti podľa krajov (2012-2018).