Investície do školstva a vedy ako zdroj tvorby ľudského kapitálu v Slovenskej republike - Martincová, Marta, 1955-
Transformácia školského systému po roku 1989 v Slovenskej republike. Financovanie vzdelávacieho systému v SR. Financovanie vysokoškolského vzdelávavania. Financovanie vzdelávania, vedy a výskumu vo vyspelých krajinách. Verejné výdavky na vedu a výskum (2005-2011). Správa OECD z roku 2017 o tom, ako jednotlivé krajiny Európy a sveta, medzi nimi aj Slovensko, sú na tom s financovaním vzdelávacieho systému.