Agenda "Beyond GDP" a jej implementácia v európskom priestore - Muchová, Eva, 1961-
Vznik komisie vedenej laureátom Nobelovej ceny J. Stiglitzom s cieľom identifikovať problematické miesta HDP a navrhnúť optimálnejšie meradlá ekonomickej výkonnosti a sociálneho pokroku. Dôraz na využitie alternatívnych a komplementárnych ukazovateľov z oblasti subjektívneho blahobytu (Well-Being). Iniciatívy v prospech agendy "Beyond GDP“ v Európe a vo svete.