Efektívnosť environmentálnych opatrení v SR a negatívne externality - Novák, Marcel, 1979-
Význam kvantifikácie škôd zo znehodnoteného environmentálneho prostredia. Náklady na ochranu životného prostredia. Vývoj nákladov na ochranu životného prostredia v SR (2000-2015). Investície a bežné náklady obcí SR a podnikov s 20 a viac zamestnancami. Dane s environmentálnym aspektom. Výnosy z environmentálnych daní. Závery a odporúčania pre hospodársku politiku.