Priemysel potrebuje druhý život materiálov - Poracký, Marek
Každý materiál alebo výrobok sa raz stane odpadom. Tento základný princíp obehovej ekonomiky by mal v budúcnosti ovplyvňovať priemyselný vývoj tak, že sa už pri tvorbe má myslieť na to, čo s výrobkom po skončení jeho životnosti. Komplexný prístup k materiálom môže pomôcť priemyselne riešiť aj spracovanie plastového odpadu užitočnejšie než spaľovaním či skládkovaním.