Financial Variables in a Policy Rule: Does It Bring Macroeconomic Benefits? - Žáček, Jan
Priame začlenenie finančných premenných do pravidiel menovej politiky môže priniesť makroekonomické prínosy z hľadiska nižšej volatility inflácie a produkcie. Na tento účel sa vytvoril model DSGE, ktorý má cieľ testovať výkon rozšírených premenných v monetárnej politike. Model naznačuje, že finančné premenné môžu byť užitočné v určitých prípadoch pri rozhodovaní o menovej politike, pretože prepojenie medzi finančnou stránkou a reálnou stránkou ekonomiky je významné.