Zásada subsidiarity trestnej represie v súkromnoprávnych sporoch - Hamranová, Denisa
Vymedzenie princípu ultima ratio zo všeobecného pohľadu, ako aj jeho priama aplikácia v trestnoprávnej súvislosti s akcentom na majetkovú, resp. hospodársku sféru. Primárnym účelom je poukázať na frekventovanú aplikáciu ultima ratio v rozhodovacej činnosti orgánov činných v trestnom konaní, pričom nie vždy ide o správnu interpretáciu práva pri posudzovaní individuálnych skutkov.