François Perroux a jeho originálna vízia ekonómie - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Ťažiskové momenty diela F. Perrouxa, ktorý je považovaný za najväčšieho francúzskeho ekonóma 20. storočia. Kritika, ktorú Perroux adresuje ortodoxnej neoklasickej ekonómii, ako aj prezentácia jeho originálnej vízie širšie poňatej ekonomickej teórie, vychádzajúcej z holistického prístupu.