K niektorým problémom migračných politík krajín EÚ - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Integračná politika Európskej únie. Akčný plán o integrácii. Procesy naturalizácie a vzdelávania. Zmeny v integračných politikách. Nové národné integračné stratégie, nové programy a nové zákony, aby podporili integráciu imigrantov. Zamestnanosť imigrantov.