Očakávaný makroekonomický vývoj SR podľa strednodobej predikcie P2Q-2019
Ekonomika SR sa po výraznejšej akcelerácii v roku 2018 začne postupne ochladzovať. Rast hrubého domáceho produktu by sa mal v roku 2019 spomaliť na 3,3 %, pričom nábeh nových produkčných kapacít v automobilovom priemysle by mal čiastočne kompenzovať slabší domáci dopyt. Po odznení ponukového šoku by sa mala ekonomika ďalej pribrzďovať na 2,8 %. Situácia na trhu práce by mala byť priaznivá, no dynamiky zamestnanosti a miezd by sa mali v strednodobom horizonte zmierňovať. Inflácia zostane približne na úrovni 2,5 %.