Critical Junctures of Building Monetary Credibility in Western Balkan Countries - Dujava, Daniel
Skúmame procesu budovania dôveryhodnosti centrálnych bánk piatich západobalkánskych ekonomík - Albánska, Srbska, Macedónska, Bosny a Hercegoviny a Čiernej Hory. Podrobnejší pohľad na Albánsko, Srbsko a Macedónsko, ktoré vykonávajú nezávislú menovú politiku. Názor autorov, že zatiaľ čo albánske a macedónske centrálne banky dokázali získať potrebnú mieru dôveryhodnosti, centrálna banka Srbska to neurobila.