Migration Policy in Context of Membership of the Slovak Republic in European Union - Dudová, Iveta
Prístup EÚ k migrácii a spôsoby riešenia migračnej krízy. Zmeny v legislatíve a v inštitucionálnom rámci v procese budovania vhodnej migračnej politiky. Pohľad Slovenska na migračnú politiku ako člena EÚ. Súčasný stav migrácie (legálnej aj nelegálnej) a migračného prúdu. Medzinárodná ochrana cudzincov.