Končí sa doba plastová? - Kapitánová, Tatiana
Slovensko chce prijať opatrenie voči používaniu jednorazových plastov. Plastové lyžičky sú na zozname výrobkov, ktorých predaj bude o dva roky zakázaný. Spolu s lyžičkami bude zákaz platiť aj pre plastové taniere, slamky, vatové tyčinky, paličky na balóny, jednorazové plastové nádoby a pod. Príprava slovenských obchodníkov na zmenu legislatívy a následné opatrenia. Otázka nájdenia vhodnej alternatívy. Porovnanie oxoplastov a bioplastov.