Recyklácia/regenerácia uhlíka ako významný národohospodársky podnet - Forsthoffer, Július
Energetika založená na využívaní chemickej premeny uhlíka. Biopalivá 1. a 2. generácie a rozdiely medzi nimi. Základná potreba - zušľachtené motorové palivá. Zdroje emisií kysličníka uhličitého. Zachytávanie a uskladňovanie uhlíka (vo forme CO2). Technické možnosti zachytenia kysličníka uhličitého zo stacionárnych zdrojov. Najväčšie svetové zariadenie na zachytávanie CO2 v nórskom Mongstade. Dostupné metódy zachytávania oxidu uhličitého.