Modeling Allocation of Hives - Pekár, Juraj, 1972-
Identifikácia alternatívnych druhov včiel, ktoré sú schopné nahradiť alebo aspoň doplniť klesajúci počet včiel medonosných. Výskum zameraný na optimálne umiestnenie pomôcok pre uhniezdenie včiel v sadoch s využitím modelov matematického programovania. Optimalizácia riadenia včiel.