Obec a nadobúdanie tovarov z členských štátov Európskej únie - Mitringová, Jaroslava
Pojmom „nadobudnutie tovaru“ sa rozumie nákup tovaru z iného členského štátu. Nadobudnutie tovaru v Slovenskej republike je predmetom zdanenia daňou z pridanej hodnoty podľa § 2 ods. 1 písm. c) zákona č. 222/2004 Z. z. o dani z pridanej hodnoty v z. n. p. Nadobúdateľom tovarov z iných členských štátov Európskej únie môže byť aj obec. Ilustračné prípady, kedy sa obec môže alebo musí registrovať pre DPH na účely registrácie z titulu nadobúdania tovarov.