Niektoré problémy migračnej politiky v Európskej únii - Mráz, Stanislav
Vybrané otázky migrácie a problémy s ňou spojené. Prílev migrantov z tretích krajín v ostatných rokoch prerástol do takých rozmerov, že si s týmto problémom nevedia poradiť viaceré krajiny. Situácia sa natoľko vyhrotila, že už aj Európska únia musela podniknúť kroky na jej riešenie, elimináciou. Pohľad na chyby, ktorých sa dopúšťajú národné súdy pri riešení jednotlivých prípadov.